PRAVILA NAJTJEČAJA ZA NAJBOLJE RUKOPISE AUTORA DO 35 GODINA STAROSTI PROZAK I NA VRH JEZIKA

Nagrade za rukopise autora do 35 godina Na vrh jezika za poeziju i Prozak za prozu organizira Udruga za kreakciju Kultipraktik, a godišnje dodjeljuje žiri u sastavu: Olja Savičević Ivančević, Marko Pogačar i Kruno Lokotar.

 

Nagrada Prozak se sastoji od objave zbirke priča ili romana sa svim pripadnim autorskim pravima, Prozak/Na vrh jezika prstena i diplome. Nagrada Na vrh jezika se sastoji od objave zbirke poezije, Prozak/Na vrh jezika prstena i diplome.

Natječaji Na vrh jezika, za poeziju, i Prozak, za prozu, su trajno otvoreni za sve građane Republike Hrvatske mlađe od 35 godina.

Izbor do deset neobjavljenih pjesama uz bio-bibliografsku crticu valja poslati kao privitak u jednom word-dokumentu (.doc) na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., a neobjavljenu prozu(e) opsega do pet kartica teksta (9000 znakova s proredom) na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Radovi koji budu ulazili u širi izbor bit će objavljeni na siteu Kultipraktika i Facebooku Prvi prozak na vrh jezika.

Autori koji uđu u širi pa uži izbor, koji je javan, bit će o tome obaviješteni e-mailom i zamoljeni da žiriju na uvid pošalju sav materijal koji bi mogao ući u knjigu.

 

 


 Festival se odvija zahvaljujući potpori
Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba i
Ministarstva kulture Republike Hrvatske

 

Back to top