PRAVILA NAJTJEČAJA ZA NAJBOLJE RUKOPISE AUTORA DO 35 GODINA STAROSTI PROZAK I NA VRH JEZIKA

 

Nagrade za rukopise autora do 35 godina Na vrh jezika za poeziju i Prozak za prozu organiziraju Udruga Kultipraktik uz medijsku pripomoć Zareza, a godišnje dodjeljuje žiri u sastavu: Olja Savičević Ivančević, Marko Pogačar i Kruno Lokotar.

 

Nagrada Prozak se sastoji od objave zbirke priča sa svim pripadnim autorskim pravima u izdanju naklade Jesenski i Turk, Prozak/Na vrh jezika prstena, diplome i pretplatničkog paketa na časopise Quorum, Tema i Zarez.

Nagrada Na vrh jezika se sastoji od objave zbirke poezije, Prozak/Na vrh jezika prstena, diplome i pretplatničkog paketa na časopise.

Natječaji Na vrh jezika, za poeziju, i Prozak, za prozu, su trajno otvoreni za sve građane Republike Hrvatske mlađe od 35 godina.

 

Izbor do 10 pjesama uz bio-bibliografsku crticu valja poslati kao privitak u jednom word-dokumentu na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., a prozu(e) opsega do 5 kartica teksta (9000 znakova s proredom) na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Radovi koji budu ulazili u širi izbor bit će objavljivani na stranicama Zareza, to jest siteu Kultipraktika i Facebooku Prvi prozak na vrh jezika.

Autori koji uđu u uži izbor bit će o tome obaviješteni e-mailom i zamoljeni da žiriju na uvid pošalju sav materijal koji bi mogao ući u knjigu.

 


 Festival se odvija uz potporu Gradskog ureda za kulturu, sport i obrazovanje Grada Zagreba

 

Back to top