Sadržaj i svrha nagrade Post scriptum:

Udruga Kultipraktik pokreće godišnju Književnu nagradu Post scriptum za književnost na društvenim mrežama. Nagrada se dodjeljuje na KaLibar bestivalu u Zadru, a sastoji se od nastupa na bestivalu, priznanja i objave knjige kod uglednog izdavača sa svim pripadajućim autorskim pravima, te eventualno od sponzorskih financijskih i robnih donacija.

Natjecati se za nagradu svojim autorskim Facebook profilima ili stranicama mogu svi državljani RH prijavljeni na Facebook stranicu Književna nagrada Post scriptum. Prijaviti se mogu autori/ce osobno, može ih prijaviti treća osoba ili žiri nagrade koji čine: Kruno Lokotar, Stanislava Nikolić Aras, Želimir Periš i Adrijana Vidić. Svrha nagrade je poticanje i popularizacija književnosti na društvenim mrežama i u društvu.

Prijava:

Prijavljeni ili njegov prijavitelj treba do 1. 7. 2016. prirediti i poslati biografiju autora/ice i dokument formata .doc, .docx ili .rtf s najmanje 40 Facebook postova svih žanrova koje smatra relevantnima, objavljenih u razdoblju 15. 6 2015.-15. 6. 2016., s navedenim datumima objave, na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

  • U obzir za žiriranje dolaze isključivo i nigdje drugdje osim na Facebooku objavljeni tekstovi. 
  • U svrhu provjere valjanosti prijave (objave postova u natječajem propisanom opsegu i roku) autor/ica treba žiriju omogućiti provjeru na natječaj prijavljenog sadržaja na vlastitom profilu. 
  • U slučaju da autore/ice na natječaj prijavljuje žiri ili treća osoba, autori/ce trebaju e-mailom dostaviti pismenu suglasnost za sudjelovanje u natječaju.

Raspored događanja:

  • Žiri će na Facebook stranici Nagrade odabrati i objaviti popis 20 autora/ica koji uđu u širi izbor za nagradu. 
  • Nakon toga će žiri objaviti imena pet autora užeg izbora, čijih će i dio postova objaviti.
  • Pobjednik će biti proglašen prije održavanja Kalibar bestivala.
  • Sve relevantne informacije o Nagradi bit će objavljivane na Facebook stranici nagrade.

Obaveze dobitnika/ce nagrade Post scriptum:

Dobitnik/ca je dužna izbrisati 60 % nagrađenih postova i omogućiti žiriju odabir postova iz cjelokupnog na Facebooku originalno objavljenog materijala, kao i onoga koji nastane nakon 15. 6. 2016. u svrhu uvrštavanja u knjigu.


 Festival se odvija uz potporu Gradskog ureda za kulturu, sport i obrazovanje Grada Zagreba

 

Back to top